Skal du og din virksomheds elektronik beskyttes mod lynnedslag?

Det kan have store økonomiske omkostninger, hvis et lyn slår ned, og de elektroniske systemer går ud. Derfor ved vi, hvor vigtigt det er med transientbeskyttelse. Som elektriker på Amager i Københavnsområdet, så kan du trygt ringe til os på ☎ 32 50 19 95 eller på elimar@elimar.dk. Vi har stor erfaring med transientbeskyttelse både til privat, men også erhverv og landbrug, hvor det er lovpligtigt.

 

Hvad er transientbeskyttelse?

Kort fortalt så er transientbeskyttelse til for at beskytte elektriske systemer. Det kan ikke forhindre et lynnedslag – men den kan minimere skaderne ved:

  • Elektronik i udstyr
  • Systemnedbrud
  • Driftstop
  • Efterfølgende periodiske fejl
Transientbeskyttelse hjemmet Amager

Vil du også sikre dit hjem imod lynnedslag?

Har du også frygtet, når lynnedslagene kommer tættere på og tænkt, “nu må jeg hellere slukke opvaskemaskine og hive stikkontakterne ud”? Så er du ikke den eneste, men der findes faktisk en bedre løsning – Transientbeskyttelse. Vi har stor erfaring med transientbeskyttelse i private hjem og lejligheder i København og Amager – ring til os på ☎ 32 50 19 95 eller på elimar@elimar.dk – så tager vi en uforpligtende snak.

I dag findes der forskellige løsninger til hjemmet i forhold til transientbeskyttelse. Det kommer meget an på, hvilken type el-tavle du har. Det gammeldags HFI-relæ, eller det mere moderne og tidssvarende HPFI-relæ. De fleste hjem har kun et HFI/HPFI relæ – og det gør faktisk at chancen for overspænding 25 % større.

Som din professionelle elektriker i København ved vi, at ved at installere transientbeskyttelse i installationen, kan man sikre sig mod de voldsomme kræfter, der er i indirekte lynnedslag. Der er faktisk større risiko for at blive påvirket af indirekte lyn fremfor et direkte lynnedslag. Det betyder, at et lyn der slår ned 1-2 km væk faktisk kan ødelægge alt elektronik og alle maskiner i både hjemmet og i virksomheden.

Kontakt os på ☎ 32 50 19 95 eller på elimar@elimar.dk.

Uden transientbeskyttelse vil der opstå en overspænding i installationen, der beskadiger de elektriske enheder, hvis den overstiger enhedernes impulsholdespænding.

Ved at anvende transientbeskyttelse begrænses overspændingen, da overspændingstransienter afledes sikkert, og derved sikres installationerne.

Transientbeskyttelse sikrer også mod overspænding som følge af arbejde på elnettet.

 

De gældende el-regler

Elimar på Amager sørger altid for at være helt opdateret inden for el-branchen. Derfor er det også vores job at informere vores kunder og samarbejdspartnere omkring nye retningslinjer og regler. Ifølge el-reglerne fra 2019 er der krav om, at der skal installeres transientbeskyttelse til beskyttelse af:

  • Menneskeliv
  • Offentlige serviceydelser
  • Kommercielle eller industrielle aktiviteter
  • Stort antal personer

Lynnedslag i virksomheden? Vi laver transientbeskyttelse i hele København

Din virksomhed kan være sårbar, hvis el-installationerne ikke er beskyttet mod overspænding. Overspænding fra lynnedslag kan ødelægge alt elektronisk udstyr og give permanente forringelser. Elimar på Amager har stor erfaring med transientbeskyttelse i virksomheder – vi rådgiver, laver installationen og servicerer efterfølgende – du kan trygt ringe til os på ☎ 32 50 19 95 eller på elimar@elimar.dk.

Der kan være direkte omkostninger ved synlige og usynlige skader på elektronisk udstyr, hvilket kan give økonomiske omkostninger ved produktionsstop og datatab.

Et lynnedslag kan medføre skader på følsomt elektrisk udstyr helt op til 2 km fra nedslagsstedet.

Transientbeskyttelse Amager Virksomhed

Som elektriker på Amager har vi stor erfaring i at hjælpe virksomheder, produktioner, industrien og serviceområderne med transientbeskyttelse. Så er du i tvivl om din virksomhed eller serviceområde har transientbeskyttelse? Kontakt os på ☎ 32 50 19 95 eller på elimar@elimar.dk. Vi er autoriseret el-installatør og har mange års erfaring i hele Københavnsområdet.

I 2019 kom der nye el-regler, hvori det er et krav for virksomhederne at få installeret transientbeskyttelse – derfor er det vigtigt at få tjekket jeres el-tavler og el-installationer af en autoriseret el-installatør.

Vi hjælper med rådgivning, installation og service.

Det er vigtigt at få lavet et el-eftersyn af din autoriserede el-installatør, for at gå gennemgået dine el-installationer.

Der kom nemlig i 2019 en ny el-lov, hvor det netop er et krav, at man får transientbeskyttelse – dog ikke i private hjem, men det er at anbefale – også overfor forsikringen.

I dag er vores hjem bygget op med elektriske apparater, som vi er afhængige af fungerer – og der er ikke noget mere ubehageligt, end når det tordner, og man sidder og frygter for ens fjernsyn eller fryser. Samtidig er der mange intelligente løsninger, som fx. alarmsystemer, lys og varme, som er afhængig af at kunne køre uden nedbrud.

Er du i tvivl, om jeres installationer lever op til kravene, mangler du transientbeskyttelse eller har du behov for udskiftning af eltavler? Så kontakt os på ☎ 32 50 19 95 eller på elimar@elimar.dk – vi står altid klar med rådgivning – installation – service.

Slip for nedbrud og mistet data i landbruget med transientbeskyttelse

Elektronik i landbruget er blevet stor del af den daglige drift. Desværre er hyppigheden af tordenvejr også steget markant gennem de seneste år – det skaber overspændingsskader og driftstop.

Produktionsstop og driftsforstyrrelser er en ting, man ikke ønsker i sit landbrug. Det er vigtigt, at man kan sikre, at det hele kører, og der ikke kommer nedbrud i systemerne grundet lynnedslag.

Transienter (overspænding på el-nettet) kan på splitsekunder ødelægge alt elektronisk udstyr og maskiner, som kan give nedbrud og forringelser – med store økonomiske konsekvenser for enhver produktion og data.

Det kan være nedbrud i ventilationsanlæg, vandingssystemer, fodreautomater, malkeanlæg, svagstrømsanlæg, signal- og datatransmissioner.

Kontakt os på ☎ 32 50 19 95 eller på elimar@elimar.dk.

Transientbeskyttelse Amager Landbrug
Det er vigtigt at tjekke op med ens forsikringsselskab – for efter de gældende el-regler fra 2019, så er det et krav, at man får installeret transientbeskyttelse i landbruget. Vi har mange års erfaring inden for transientbeskyttelse i landbruget.

Kontakt os i dag ☎ 32 50 19 95 eller på elimar@elimar.dk – vi står for rådgivning, installation og service på Amager og København

FAQ

– Ofte stillede spørgsmål

Hvordan virker transientbeskyttelse?

Transientbeskyttelse fungerer ved at lede og aflade pludselige overspændinger eller transienter væk fra elektroniske komponenter og dermed beskytte dem mod skader.

Hvordan monteres transientbeskyttelse?

Transientbeskyttelse monteres ved at tilslutte en særlig beskyttelsesenhed mellem elektronikken og strømforsyningen. Denne enhed hjælper med at fjerne farlige overspændinger, der kan skade elektronikken, så den forbliver sikker og fungerer godt.

Er transientbeskyttelse et lovkrav?

Alle nye installationer skal beskyttes mod farlige overspændinger. Det er særlig vigtigt i situationer, hvor overspændinger kan have alvorlige konsekvenser for menneskers liv og offentlige tjenester.

Hvad koster transientbeskyttelse?

Prisen for transientbeskyttelse kan variere afhængigt af flere faktorer, herunder typen af enheder der skal beskyttes, niveauet af beskyttelse der kræves, og det valgte transientbeskyttelsessystem.

Kontakt os

2 + 6 =

Find os

 

Englandsvej 401

2770 Kastrup
elimar@elimar.dk
Tlf.: 32 50 19 95