Varmepumpe som supplerende varmekilde

Priserne på energi stiger og stiger, og mange har svært ved at betale regningerne for at varme deres hjem op. Har du gasfyr, oliefyr eller lignende, kan det være en rigtig god idé at investere i en luft til luft varmepumpe som supplerende varmekilde til opvarmning af dit hjem.

Luft luft varmepumpe closeup

En kombinationsløsning

Det kan måske virke underligt at overveje at investere i endnu en varmekilde til sit hjem, når man har en i forvejen. Men de høje energipriser har bevirket, at det er blevet mere normalt – og fornuftigt – at tænke alternative varmekilder. Det kan ofte betale sig!

En luft til luft varmepumpe er en relativ billig investering, der kan tjene sig selv hjem efter få år. Det er den billigste type af varmepumpe, og den kan opvarme en stor del af dit hjem. En kombinationsløsning med en luft til luft varmepumpe kan derfor være en fordelagtig løsning for dig, som ikke er klar til at skifte din varmekilde helt ud.

Varmepumpe på væg i hjem
Spar penge med varmepumpe

ØKONOMISK

En luft til luft varmepumpe er billig i drift og en relativt billig investering

Miljøvenlig varmepumpe

klimavenlig

Varmepumpen er en miljø- og klimavenlig varmekilde

Varmepumpe nem montering

Nem installation

Installation og montering er nem og billig 

Varmepumpe kølende

køling

Trods navnet kan varmepumpen også køle hjemmet om sommeren 

Varmepumpe hos din lokale elektriker

Energieffektiv varmekilde

Har de stigende energipriser også ramt dig? Måske du har et gammelt træpillefyr, oliefyr eller gasfyr som varmekilde i din bolig. Uanset hvad, er det en god idé at tage stilling til, om bør få skiftet eller suppleret din nuværende energikilde i hjemmet.

Din besparelse kommer dog an på din nuværende energiløsning, dit forbrug samt din boligs forhold såsom isoleringsevne. Du bør derfor altid rådføre dig med en autoriseret el-installatør inden du begiver dig ud i at investere i en luft til luft varmepumpe. Hos Elimar A/S er vi eksperter i rådgivning, installering og montering af varmepumper. Så kontakt os allerede i dag, og vi finder den helt rigtige løsning tilpasset dit hjem og nuværende varmekilde.

Få frostsikret sommerhuset

Langt de fleste sommerhusejere oplever problemer med at opretholde et godt og friskt indeklima, hvilket især skyldes, at sommerhuset ikke bliver udluftet de måneder, som det ikke bliver brugt – derved opsamler der sig fugt, og der opstår en ubehagelig lugt. Med en luft til luft varmepumpe løser du dette problem, da der skabes en konstant cirkulation af luft i huset, således at fugten trækkes ud og bliver udskiftet med frisk luft i stedet.

Udover at du med en varmepumpe kan sikre et behageligt indeklima året rundt, kan varmepumpen ligeledes frostsikre sommerhuset. Langt de fleste varmepumper kan nemlig opretholde en konstant temperatur på omkring 8-10 grader – også de måneder, hvor du ikke befinder dig i huset. Derved holdes sommerhuset frostsikkert, og varmepumpen er særdeles energieffektiv til dette, da den kun bruger en minimal mængde strøm på det lave blus.

Luft til luft varmepumpe i sommerhuset

Hvilken varmepumpe?

Hvad så, når du har besluttet dig for at anskaffe en varmepumpe? Hvilken model skal du så vælge? Selvom en luft til luft varmepumpe generelt er en rigtig energieffektiv varmekilde, er der alligevel forskel på de forskellige modeller, og hvor effektivt de udnytter energien. Her kan du med fordel undersøge, det der kaldes varmepumpens SCOP-værdi.

SCOP er en forkortelse for seasonal coefficient of performance og er en måleenhed for varmepumpens energieffektivitet set over et helt år. Jo højere en SCOP-værdi som varmepumpen har, jo mere energieffektiv er den. Har varmepumpen eksempelvis en SCOP-værdi på 5, vil den producere 5 kWh varme ved forbrug af 1 kWh el. Når du skal ud og investere i en luft til luft varmepumpe, er det altså en fordel at vælge ud fra en høj SCOP-værdi.

Skal vi hjælpe dig med din nye varmepumpe? Kontakt os i dag, og vi finder den helt rigtige løsning til dig og dine behov!

Hvilken varmepumpe skal du vælge

Kontakt os

14 + 15 =

Find os

 

Englandsvej 401

2770 Kastrup
elimar@elimar.dk
Tlf.: 32 50 19 95