El-tjek i andelsboliger

Ved salg af en andelsbolig er der lovkrav om et el-tjek. En opgave med høj prioritet og en erfaren installatør, der ikke har lavet andet i de sidste seks år.

Ved salg af en andelsbolig er der lovkrav om et el-tjek. En opgave med høj prioritet og en erfaren installatør, der ikke har lavet andet i de sidste seks år.

Det kræver faglig viden og erfaring at gennemføre et seriøst el-tjek i en andelsbolig. El-tjekket er både sælger og købers sikkerhed for, at samtlige el-installationer ikke er i uoverensstemmelse med reglerne på området. El-tjekket er et forretningsområde, der vægtes højt hos Elimar. Elimars egen synsmand laver ikke andet end at gennemføre el-tjek i de boligforeninger, der er en del af kundedatabasen. Det har han gjort igennem de sidste seks år, og før det havde han en lang karriere som selvstændig el-installatør. »Vi opkøbte for seks år siden Rosendal El af Per Rosendal, som siden har brugt sin store faglige erfaring og viden til at lave el-tjek. Han laver cirka 10 tjek om ugen, og for os og kunderne giver det rigtig god mening, at det er en mand med kæmpe kendskab til branchen, der laver el-tjek og el-rapporter,« siger Jesper Elimar Petersen.

 

Ensartede rapporter
Mange af boligforeningerne i kundedatabasen stiller krav til, at netop Elimar udfører el-tjekket ved køb og salg af lejligheder. Det sikrer ensartede rapporter, hvor der er garanti for, at tjekket er udført med kundes bedste for øje.

El-tjek i andelsbolig

»For os er det essentielt, at vi er troværdige og udfører arbejdet med fokus på kundens behov.«.

Andelsbolig elektriker

»Der er desværre eksempler på, at kunder har fået udført et el-tjek af dårlig kvalitet. Ud fra vores perspektiv er det en opgave, der stiller store krav til faglig viden og kompetencer, og det kræver kvalitetsbevidsthed. Synsmanden skal kende reglerne på området, og hvordan de løbende har ændret sig igennem de sidste 60 år. Det gør Per, og opstår der tvivlsspørgsmål under udførelsen af opgaven, kan han trække på den store viden, vi har på kontoret,« siger Jesper Elimar Petersen.

 

Uvildig og uafhængig rapport
For Elimar er det vigtigt, at disse el-tjek resulterer i en uvildig og uafhængig rapport. Der laves altid et prisoverslag på, hvad det vil koste at få udbedret fejlene, men det står kunden frit for at vælge en anden installatør. »For os er det essentielt, at vi er troværdige og udfører arbejdet med fokus på kundens behov. Vi er ikke interesseret i at have engangskunder, vi vil have glade kunder, der vil bruge os igen. Det er ligegyldigt, om det er privat- eller erhvervskunder. El-tjek er en væsentlig del af vores forretning, som prioriteres højt, og vi sætter en ære i at udføre et korrekt stykke arbejde med udgangspunkt i de regler, der er på området,« siger Jesper Elimar Petersen.