Nutiden og fremtidens infrastruktur

Markedet for el- og hybridbiler vækster voldsomt, hvilket stiller krav til installationen af ladestandere. Elimar har de faglige kompetencer til at rådgive om og installere den nye infrastruktur.

Markedet for el- og hybridbiler vækster voldsomt, hvilket stiller krav til installationen af ladestandere. Elimar har de faglige kompetencer til at rådgive om og installere den nye infrastruktur.

El-og hybridbiler er i dag en væsentlig faktor i den grønne omstilling, der uomtvisteligt bliver en endnu mere central del af fremtiden. Elimar har det faglige fundament og de faglige kompetencer til at udføre essentielle opgaver i processen med at sikre udbredelsen af de mere miljøvenlige køretøjer.
»Installationen af ladestandere er en opgave, der kommer til at fylde rigtig meget i fremtiden, og det er et marked, vi forventer os meget af. Det er en opgave, vi i dag løser for både private kunder og de boligselskaber, der er en del af vores kundeportefølje,« siger Morten Pedersen, der er overmontør hos Elimar.

Som overmontør spiller Morten Pedersen sammen med sin kollega Nikolaj Algreen-Petersen en fundamental rolle i arbejdet med installeringen af ladestandere hos boligselskaberne. Elimar sætter en stor ære i at rådgive og vejlede omkring, hvad der er muligt i forbindelse med installation af flere ladestandere i boligselskaberne.

»Ladestandere trækker typisk 16/32 ampere, og det stiller store krav til elforsyningen, hvis der skal installeres flere ladere. Mange boligkomplekser har ikke denne kapacitet, derfor indtager vi meget gerne den projekterende og rådgivende rolle, hvor vi vejleder omkring, hvad der er muligt med den nuværende forsyning, og hvad der skal til, hvis der skal installeres flere standere,« siger Morten Pedersen

El- og hybridbiler

»Installationen af ladestandere er en opgave, der kommer til at fylde rigtig meget i fremtiden«.

Ladestandere med Elimar

Hvad kræver 59 nye standere?
Et af de boligselskaber, der har benyttet sig af Elimars kompetencer, er andelsboligforeningen AB Håbet. Der er et ønske om at få installeret 59 nye ladestandere, og Elimar har lavet beregninger på, hvad det vil kræve at få indfriet dette ønske. Resultatet er forelagt kunden, der kan bruge rådgivningen til at træffe deres valg ud fra.

 

»Det er ikke en kunde, vi har lukket en aftale med endnu. Den er stadig i pipelinen, men det er et godt billede på, hvordan vi arbejder i det daglige. Vi vejleder meget gerne, og boligselskaberne ved, at de ikke behøver at hyre en rådgivende ingeniør for at lave udregningerne. Det kan vi gøre, og vi ønsker ikke at udføre et stykke arbejde, der ikke holder fremadrettet. Vi har kompetencerne til både at indtage den rådgivende funktion og til at installere standerne i praksis,« siger Morten Pedersen.