Dørene åbnes med mobilen

 

I et nyt kollegie på Finsensvej er anvendt den nyeste løsning af dørtelefoner, hvor adgangskontrollen håndteres fra mobilen.

 

På Finsensvej på Frederiksberg er en tidligere erhvervsbygning blevet renoveret og omdannet til at huse 186 studerende med hver deres kollegieværelse. Elimar har spillet en central rolle i opførelsen af det nye kollegie med udførelse af al el-arbejde og  montering af et moderne dørtelefonsystem.

»Både dørtelefonsystemet og det indvendige el-arbejde var faktisk en smule specielt,« siger Morten Pedersen, der er overmontør hos Elimar.

Bygherre ønskede at udnytte hver eneste kvadratmeter til bolig, og derfor har man opført nogle helt særlige tynde lydvægge. Det umuliggjorde, at der kunne trækkes ledninger i væggene. De skulle i stedet være synlige eller trækkes under gulvet.

»Det er ikke hver dag, vi oplever det, men det er et moderne kollegiebyggeri, og som en moderne el-installatørvirksomhed løste vi opgaven efter kundens ønske,« siger Morten Pedersen.

Dørtelefon Amager København
alarm-amager

En digital fremtid

De moderne og innovative løsninger går igen hele vejen igennem det arbejde, Elimar har lavet på Finsensvej. Der er ikke monteret en klassisk dørtelefon men en mere digital løsning.

»Det er en moderne og fremtidssikret løsning, « siger Morten Pedersen og uddyber, hvordan den fungerer i praksis.

»Vi har monteret en dørstation med video og en scroll-menu. Når man trykker på et navn, ringer stationen via internettet op til vedkommendes telefon. Beboerne kan via en app se, hvem der står foran hoveddøren. Det har flere fordele – man kan blandt andet lukke folk ind, selvom man ikke er hjemme, hvis nu eksempelvis det er posten,« siger han.

Den moderne og innovative dørtelefonløsning stiller andre krav til Elimars kompetencer, end hvad det er tilfældet med de klassiske dørtelefonløsninger. Arbejdet er langt mere teknisk, og der er næsten ingen kabelføring.

»Vi sad mest ved computeren og programmerede, og vores montør installererede og testede systemet sammen med leverandøren. Det er en fremtidssikret løsning, vi uden tvivl kommer til at lave meget mere af,« siger Morten Pedersen.

Det er et forretningsområde, hvor der er fuld gang i udviklingen, og der løbende kommer nye og teknisk forbedret produkter på markedet.

»Den nyeste løsning er en iPad, der monteres på væggen. Den behøver ikke engang adgang til internettet – kun strøm. Udviklingen går stærkt, og vi holder os hele tiden opdateret,« siger Morten Pedersen.

Er du på jagt efter en dør- eller porttelefon til din ejendom? 

Kontakt os

Find os

 

Englandsvej 401

2770 Kastrup
elimar@elimar.dk
Tlf.: 32 50 19 95