Specialisten i styring og automation

Henrik Birkenfeldt har 35 års anciennitet hos Elimar. Han har enorm erfaring og know-how inden for PLC-styring, relæstyring og automation.

Henrik Birkenfeldt har 35 års anciennitet hos Elimar. Han har enorm erfaring og know-how inden for PLC-styring, relæstyring og automation.

Henrik Birkenfeldt begyndte i lære hos Elimar tilbage i 1981, og på nær en enkelt afstikker på fem år har han været en fast del af medarbejderstaben. Gennem hele karrieren har han specialiseret sig inden for styring og automation. Skal der løses en produktionskritisk opgave for en kunde, hvor en maskine skal tages ud af drift for at bygges op på ny med alt fra styring til nødstop, vil det typisk være Henrik Birkenfeldt, der med sin erfaring og ekspertise løser opgaven. »Det er lidt en niche i forhold til el-arbejde, men en meget spændende og udfordrende niche, som jeg altid har arbejdet med. Jeg valgte hurtigt at specialisere mig inden for netop styring og automation, og rent fagligt løser jeg en masse spændende opgaver. Det har helt sikkert været en vigtig faktor i forhold til, at jeg nu har været hos Elimar i 35 år. Desuden er det en god arbejdsplads, hvor man bliver hørt, og der gøres meget for, at familie- og arbejdsliv kan hænge sammen,« siger Henrik Birkenfeldt.

Specialisten i styring og automation
Henrik Birkenfeldt

»Der er stor diversitet i opgaverne, og ligegyldigt hvilken type af opgave det drejer sig om, får jeg altid kyndig vejledning og feedback fra mine erfarne kollegaer«.

 

Henrik Birkenfeldt

»Allan Simonsen og jeg er de eneste danskere, der har scoret på Wembley, og jeg er europamester i værtshusfodbold.

 

Ander Eriksen

Styring og automation

Bygger selv sine højtalere

Når Henrik Birkenfeldt ikke er på arbejde, er det elektronik, der er den store passion. Der findes ikke et rum i huset i Kastrup, hvor der ikke er installeret et musikanlæg og minimum en højtaler. Højtalere han selv har bygget og konstrueret. »Jeg interesserer mig meget for elektronik. Jeg bygger mine egne højtalere og forstærkere, og det elsker jeg at nørde med. Jeg ejer ikke en købt højtaler. Jeg synes ikke, at man kan købe noget med den samme lydkvalitet, som det jeg selv bygger,« siger Henrik Birkenfeldt, der holder sig i form via cykling og løb.

 

Hundetræning på tid

En anden interesse er agility, hvor den lokale klub har nydt godt af Henrik Birkenfeldts tekniske færdigheder. »Jeg har bygget og installeret et elektronisk tidtagningsanlæg til klubben, og når jeg ikke arbejder med elektronik i fritiden, så har jeg to biler, jeg roder med,« siger Henrik Birkenfeldt, som privat er gift med Winnie, men for hvem Elimar også er en del af familien. »Sammenholdet kollegaerne imellem er helt unikt, hvilket gør Elimar til et fantastisk sted at arbejde,« siger han.