Europamesteren

Anders Eriksen, kaldet Nønne, har noget tilfælles med fodboldikonet Allan Simonsen og Christian Eriksen. De tre er de eneste danskere, der har scoret på det gamle Wembley.

Anders Eriksen, kaldet Nønne, har noget tilfælles med fodboldikonet Allan Simonsen og Christian Eriksen. De tre er de eneste danskere, der har scoret på det gamle Wembley.

Anders Eriksen er for de fleste kendt som Nønne. Det er han blevet kaldt siden, han kom til verden tilbage i 1967. Nønne har været en del af Rosendal El og nu Elimar, siden han var 16 år – først som lærling og efter endt læretid som montør.

»I dag laver jeg hovedsageligt service og fejlfinding på mange af de ejendomme i København vi har i vores kundeportfølje. Det er min opgave at sikre, at ejendommenes el fungerer optimalt, og det er især i forhold til svagstrøm og dørtelefoner,« siger Anders Eriksen.

 

Service og fejlfinding
På en travl arbejdsdag kommer han rundt til ejendomme spredt over hele København, og det kan blive op til 80 kilometer bykørsel i løbet af en dag. Tidligere i karrieren kunne en arbejdsdag byde på renovering af ejendomme og lejligheder. Den nuværende rolle passe dog Anders Eriksen fint.

»Jeg kan godt lide at lave service og fejlfinding på ejendomme, det passer mig rigtig godt, at det er blevet mit speciale. Jeg har det i det hele taget rigtig godt hos Elimar, hvor der er frihed under ansvar, så alle parametre i livet kan hænge sammen,« siger Anders Eriksen.

Han er født og opvokset på Amager. Det er også her, hans tidligere fodboldkarriere tog sin begyndelse – en karriere der har bragt ham til Superligaen og en optræden på legendariske Wembley.

I dag ligger fodbolden stille, og det er i stedet golfkøllerne, der bliver svunget.

Anders Eriksen Nønne
Anders Eriksen

»Allan Simonsen og jeg er de eneste danskere, der har scoret på Wembley, og jeg er europamester i værtshusfodbold«.

 

Ander Eriksen

»Allan Simonsen og jeg er de eneste danskere, der har scoret på Wembley, og jeg er europamester i værtshusfodbold.

 

Ander Eriksen

Anders Eriksen Europamesteren

Dansk fodboldhistorie

Anders Eriksen har dog skrevet sig ind i den danske fodboldhistorie.

»Tilbage i 1996 var jeg stoppet med at spille seriøst, og i forbindelse med EM deltog jeg i en værtshusturnering for værtshuse i Europa. Finalen spillede vi på Wembley, hvor jeg scorede kampens eneste mål. Så jeg kan prale med, at Allan Simonsen og jeg er de eneste danskere, der har scoret på Wembley,« siger Anders Eriksen, der er lige så god til at finde fejl på ejendomme og rette op på dem, som han var til at finde fejl i modstanderens forsvar og straffe dem.